maanantai 27. kesäkuuta 2016

Ohi on

26.6.2016


No nyt on juhlittu tämäkin Juhannus. Mukavaa oli ja lapset tutnutivat tykkäävän. Gabrielin kanssa käytiin taas keskustelu matkan onnistumisesta.

Antti: Oliko hyvä reissu mökille?
Gabriel: Oli.
Antti: Mikä oli mökillä oli kaikkeista hauskinta?
Gabriel: Iha hyvin.

Eli samat perusvastaukset, mutta kivaa siellä kaiketi oli. Mukana kulki Gabin potkupyöräkin, jolla poika nyt harjoittelee pikkuhiljaa. Toki omasta mielestään se on mopo ja äänetkin on sen mukaiset. Liekkö innostunut kun naapurin Lauri on tässä koko alkukesän kunnostanut omaa mopoaan, kun hänellä ikää tuli sopivasti.

Matka


Ajokilometrejä tuli nyt sitten Pitkäjärvi - Hyvinkää välimatkalta. Ajokelit oli ihan hyvät kumpaankin suuntaan. Ehkä takaisintullessa jopa paremmat. Jonkin verran kumpaankin suuntaan näkyi melkoisen idioottimaisia ohituksia. Pitänee myös vielä tarkistaa vilkut, vaikka katsastuksessa nuo näytti olevan ainakin kunnossa. Yritin kyllä näyttää useasti vilkkua oikealle kun ohitukseen oli hyvin tilaa, mutta harva tuolla tarttui mahdollisuuteen ja ainoastaan yksi tuntui "kiittävän" vilkuttamalla ohituksen jälkeen takaisin.

Eräskin täti Huittisen ja Kokemäen välillä menomatkalla ensin jätti pitkät suorat ja minun vinkit hyödyntämättä ja sitten lähti ohittamaan kun takaa tuli joku kiireisempi ja aika tiukkaan rakoon ohitti. Heti perään joku ohitti ylämäkeen ennen mäen nyppylää keltaisen viivan kohdalla jossa näkyvyys eteen oli korkeintaan sadan metrin luokkaa. Onneksi ei tullut ketään vastaan.

Kotimatkalla pari uhkarohkeaa ohitusta tuli taas nähtyä, vaikka itseasiassa ruuhkia ei mitenkään hirveästi ollut tuohon aikaan kun me olimme liikkeellä. Kova oli kiire muutoinkin muutamalla autoilijalla päätellen vauhdista jolla katosivat horisonttiin.

Jääkaappi


Niin jääkaappi ei pelannut kaasulla. Sähköillä pärjättiin siis tämä reissu, mutta voisihan tuon katsella mikä siinä on mahdollisesti vaiva. Aikaisemmin en ole pääsyt testaamaan tänä keväänä, kun ei ole virtaa ja ainakin oletin että se Piezo-sytytys ottaa virtansa tuosta hupiakusta.

Täytettä siellä kyllä oli hyvin kaikilla matkoilla ja viileänä tuo pysyi.

Jatkosuunitelmat


Nyt on taas viikko töitä, mutta olisikohan ensi viikonloppuna jotain retkeä mahdollisesti tulossa. Ainakin mielenkiintoa voisi olla jos säät yhtään sallii. Tämän kesän tavoitteita on: käydä moikkaamassa Tukkista mökillään, kun on vaivaantunut tänne Suomeen asti Piilaaksosta, Pyhäjärvellä olisi kiva käydä. Mahdollisesti Powerparkki voisi olla myös kohteena. Yksi viikonloppu hurahtanee kämppismökkireissuun ja eipä tässä Suomen kesästä sen jälkeen paljoa enää jääkkään. Työtkin kun nyt vaatii paikallaoloa siihen malliin, että varsinkin tuo Pyhäjräven reissu on aikataulullisesti haasteellinen nyt ainakin. Niin ja ensi viikonloppuna olisi Aapo-serkku suunitellut serkus-gatheringia joka olisi aika must. Idea oli kyllä heitetty ilmoille sen verran myöhään, että saa nähdä toteutuuko lopulta kun monella on jo muita kesälomasuunitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti