sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Ikuinen optimisti

25.6.2016


Varsinainen Juhannuspäivä sitten vietettiin aikalailla samoissa merkeissä mitä aattokin. Noin pääsääntöisesti. Tosin valitettavasti väki väheni pikkuhiljaa. Äidillä oli lähtö työmatkalle sunnuntaina joten tulivat kyllä vielä poikkeamaan mökillä päiväksi Kusiaisesta. Ja vastaavasti Kaisa ja Jani lähtivät Välkkysten mökillä piipahtamaan iltapäivällä ja aikoivat jatkaa kohti Pirkkalaa. Edes hampurilaistarjoukset eivät onnistuneet käänyttämään porukkaa.

Isoäiti


Yksi viikonlopun tavoitteista oli käydä moikkaamassa Isoäitiä Huittisissa vanhainkodissa. Tarpeeksi usein kyllä ei ole tullut käytyä ja tälle pitää aina varata se aika. Tuohan oli jo menomatkalla matkalla ja olisi paluumatkallakin, mutta sen tiedän jo etukäteen, että yleensä ne on jostain ulkoisista olosuhteista ja aikataulupaineista johtuen sellaisia että niiden varaan ei voi laskea. Mukava oli nähdä, vaikka en nyt kauhean varma ole muistiko isoäiti minua enään. Jos pitäiisi veikata, niin veikkaisin että ei.Kuulokin alkaa Isoäidillä olemaan sen verran heikko, ettei taida oikein kuulla mitä hänelle sanoo. Toivottavasti vierailumme piristi Isoäidin päivää. Sehän tässä kuitenkin se suurin anti on.

Optimisti


Optimistijollani, jonka isäni minulle pienenä rakensi ja minä väitin auttavani, (apu lieni aika plus miinus nolla. Välillä ehkä onnistuin antamaan oikeanlaisen vasaran tai liiman, mutta sitten varmaan olin vähintään saman verran tiellä.) on ollut useamman vuoden kunnostusprojektin alla. Ja aina tavoite on ollut saada se lapsille käyttöön ja päästä vähän niiden kanssa purjehtimaan. Pitkäjärvi on sen verran pieni, että siinä on hyvä aloittaa, joskin tuulet on usein aika vaikeat. Tuulisellakin saattaa olla että välillä ei oikein tuule ja lisäksi tuuli pyörii aikalailla ja eri rannoilla saattaa tuulla vähän eri suunnista. Mutta toisaalta harvemmin tuulee kovaa ja aallokkoa en muista tuollajärvellä oikein koskaan nähneeni. Ja jos laite karkaa hallinnasta, niin soutuveneellä voi hakea joka kolkasta.

Juhannuspäivänä tuo saatiin vihdoin varmaan noin viidentoista vuoden tauon jälkeen taas Pitkäjärven vesille. Tuolla mökillä vene pitkään oli kunnes metsuri kaatoi sen päälle puun ja restaurointia oli lopulta tehtävä. Vettä se nyt pitää jo melkein, joten kyllä siitä vielä harjoittelemaan pääsee. Pari kierrosta, ensin itse, sitten Lucasin kanssa ja lopulta vielä Gabin kanssa. Ja pääsipä Isäkin vielä taas kokeilemaan vaikka hänelle tuo lienee kaikista vähiten elämys kun eniten purjehdustunteja on kuitenkin takana.

Weranta


Kävimme myös vanhempieni kanssa vielä "koeajamassa" Pitkäjärven toiseen päähän avatun terassin eli "Werannan" jäätelö ja kahvivalikoiman. Terassikin oli ihan hieno ja sohvat olivat mukavat.

Em-kisat


Tänään ne taas jtakuivat. Kolmen ottelun oimin. Ensimmäisen muistin saunassa ja kun tulimme poikien kanssa saunasta laitoin kännykästä pyörimään, josko vielä näkisi ennen seuraavaa matsia edellisen koosteen, niin yllätyksekseni Puola ja Sveitsi olivat pelanneet 1-1 ja juuri kun avasin lähetyksen oli rankkkariskaba alkamaisillaan. Puola teki kaikista maalit, kun Sveitsiltä taisi Granit Xhaka epäonnistua.

Toista matseia pyöritin taustalla kännykästä samalla kun grrillailin hampurilaisia matkagrillissä. Wales pesi tässä ottelussa Pirkut.

Illan jännärissä mentiin myös 120 minuuttia ja ratkaisu tuli vasta jatkoajan loppupuolella jolloni Protugalin Cristiano Ronaldon vedon vielä onnistui Kroatian maalivahti torjumaan, mutta paluupallon pääsi Ricardo Quaresma laittamaan tyhjiin noin metristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti