maanantai 20. kesäkuuta 2016

Ensimmäinen yö 2016

Lohja 18.-19.6.2016



Tulihan se kesän ensimmäinen yöpyminenkin autossa suoritettua. Paikkana oli tuttu vanhempieni piha Lohjalla. Lauantai-iltapäivästä otetttiin suunta uuden startin ja akun kanssa kohti Lohjaa pikkupoikien kanssa, koska Ira oli töissä ja töitä oli hänellä tiedossa sunnuntaillekin. Meillä taas aika olisi tullut pitkäksi kotona vetelehtiessä.


Laturi



Lisämausteena sain ilouutisen kanssaforumistilta Kravaanari.org  sivustolta. Eli tuossa aiemmin vein tuon sähköpääkeskukseni Schaudt Elektroblock 551:n läpikäytäväksi. Mietin yhtenä mahdollisena syynä tuohon aikaisempaan akun räjähtämiseen, josta enemmän siis tuossa The Bigger Bang tarinassa, vikaa tässä Elektroblockissa. Semmoinen käytännön ongelmahan tässä viime kesänä oli, että tuo varokytkin laukesin ilman että, olisin siihen syytä keksinyt, joten tuokin piti selvittää.  Karavaanari.org sivustolla vaikuttaa sellainen mukava herrasmies, kuin mjo33400 johon olin asian tiimoilta yhteydessä ja hänellä oli tämän laitteen korjaamiseen tarvittava osaaminen. Ja hän ottikin tämän korjattavakseen pientä korvausta vastaan. Lisäksi mjo334000 myös ystävällisesti hapotti ja maalasi laitteen kannen, joka oli kärsinyt tuosta roiskuneesta akkuhaposta. Nyt on tämä siis kunnossa niin sisäisesti, kuin ulkoisesti. Lupasipa mjo33400 myös takuun tekemälleen työlle. Eli nyt pääsee taas matkaamaan turvallisin mielin. Palvelua en voi kun kehua.


Asentelua



No ilta käytettiin sitten Isäni kanssa tuon paikalleen asentamiseen ja johtojen uudelleen liittämiseen. Olin merkannut kaikki johdot maalarinteipillä. Laitoin vielä varmuudeksi kahteen kertaan, että jos sattuu päästä tippumaan, niin on joku millä saada tunnistettua. Itsellä olisi ainakin muutoin mennyt sormi suuhun kun johdot katoavat seinän taakse, että mikä menee mihinkin.


Sunnuntai aamulla oltiin siinä vaiheessa, että saatiin akkukin vielä liitettyä paikalleen. Ensianalyysin perusteella kaikki tuntuu pelaavan. Sähköt toimii akulla, mitkä pitääkin toimia, ja lisäksi toimii 220 V virta ulkoisesta pistokkeesta. Tai näin ainakin sillä perusteella, että mikroaaltouuni joka autossa on, vaatii tuon pistokkeen liitämisen ja siihen ei yleensä siis valo syty, jos ei piuha ole seinässä kiinni.
Lisätuunauksena tehtiin vielä rekisterikilven sovitusta pyörätelineeseen. Pitänee ostaa jostain vielä sitä pehmeämpää liimattavaa tarranauhaa, jolla tuon saa näppärästi kiinni ja onpa jopa helposti vaihdettavissa, jos tulee tarve käyttää telinettä toisessa autossa.


Jukolan veljekset



Niin ja se yöpyminen. Gabi nukkui isovanhempien huoneessa, ja minä ja Lucas pidettiin jalkapallo/Jukolan viesti kisastudiota asuntoauton alkovissa. Netti kännykällä ja kuva iPadilla. Ihan kivaa oli. Lucas nukahti kolmannella televisiorastilla. Toki tämä ei ihan tunnelmassa pärjännyt niille pimeille kesäöille Pitkäjärven mökillä ja lähetystä radiosta seuraten. Mutta Lucas on jo muutaman kerran toivonut, että pääsisi asuntoautoon nukkumaan niin nyt pääsi sitä taas kokeilemaan. Yöllä tuli Lohjallakin vettä muutamaankin kertaan ja ropina loi oman tunnelmansa autoon. Jotenkin sitä vieläkin tulee ne telttailut mieleen kun sade tarkoitti automaattisesti sitä, että aamulla kaikki paikat oli märkiä tai vähintään kosteita. Vielä ei saatu lämmitystä päälle, kun sähköjä ei oltu testattu ja lisäksi palovaroitimesta olin poistanut talveksi patterin, mutta jos tähän aikaan selviää teltassa, niin takuuvarmasti selviää asuntoautossakin ilman sitä lämmitystäkin.


Potkista



Niin ja kesän suuressa urheiluspektaakkelissa eli jalkapallon EM-kisoissa Ranskassa tuossa illalla Portugali hinkkasi Itävallan kanssa 0-0 tasapelin. Kisojen ehkä etukäteen suurin tähti Cristiano Ronaldo, joka edelleen on varmasti maailman top 3 jalkapalloilija sai hommattua pilkun, mutta edelleenkään ei saanut maalia. Pilkun mies laukoi itse ja veti sen  tolppaan. Portugalilla saaliina tällä hetkellä kaksi tasapeliä. Jatkopaikka on siis kun pelejä 2/3 alkulohkosta pelattu enemmänkin kuin epävarmaa. Suuri suosikkini Italia puolestaan jo varmisti edellisenä päivänä toisella kierroksella jatkoonpääsyn ottamalla toisen voittonsa. Tällä kertaa Ruotsista ja Zlatan Ibrahimovicista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti