sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Toinen vuoden lempijuhlista

24.6.2016


Toinen on joulu ja toinen on itselleni Juhannus. Vapusta varsinkin opiskelijana tykkäsin myös kovasti. Näin lapsellisena toki juhlatkin on muuttuneet kovasti, paitsi ehkä joulu. Ja osittain syynä toki keski-ikäistyminenkin. Ystäväthän niissä juhlissa aina keskiössä on, joten ajan kuluessa juhlat muuttaa muotoaan väkisinkin.

Aatto mökillä


Eli tänä Juhannusaattona olimme pitkäjärven mökillä. Itselleni muutoinkin rakas paikka ja eiköhän tältä reissulta tullut lisää rakkaita muistoja. Aikaisemmin olen viettänyt itse kesiä samoissa puuhissa missä nyt rakkaat lapsokaiset. Eli saunaan-uimaan-saunaan-uimaan.... Kiireistähänä tuo näin vanhemmalle toki on. Saunan lämmitystä, uimavalvontaa, ruoanlaittoa ja kun kierros on valmis niin sama uudestaan. Tekemistä siis piisaa mutta onhan tuo työarjesta niin poikkeavaa että valittamaan ei passaa ruveta.

Juhannusaattoa saapui viettämään lisäksi omat vanhemmat ja siskoni Kaisa perheineen. Poikien Eeva-serkku on iältään niin samanikäinen Lucasin kanssa että meno on aina taattua ja leikkejä jatketaan siitä mihin on edelliskierroksella jääty.

Puli puli....


Lucas on jo kohtuullisen hyvä uimari ja mökin laiturilta tehtiinkin monenlaisia hyppyjä. Lisäksi Eevan kanssa Lucasilla oli joku "uimakoulu-leikki" missä Eeva toimi opettajana ja Lucas teki temppuja käskystä. Ja kai siinä selostuksesta päätelleen oli joku kisakin välillä käynnissä.

Vanhemmat lähti lopulta nukkumaan Kusiaisen saareen ja me muut jäimme mökille. Lasten nukkumaanmenon jälkeen aikuiset vielä pelasivat erän Trivial-pursuitia. Taistelu oli lähinnä väsytystaistelua ja vankassa johdossa ollut pikkusiskoni Kaisa nukkui ensin pöydänpäässä ja sitten keinutuolissa ohi monen monta kierrosta ja menetti jo varmalta vaikuttaneen johtonsa. Ihan lopullista voittajaa en taida edes muistaa kun aika hämärän rajamailla siinä jo oltiin. Jompi kumpi, minä tai Jani se kuitenkin oli.

Em-kisat


Em-kisoissa oli parikin välipäivää joka selvästi aiheutti pieniä vieroitusoireita. Onneksi huomenna jatkuu ensimmäisillä pudotuspeliotteluilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti