sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uusi vuosi, uudet kujeet

Paussi

Tulipahan pidettyä tästä blogin pitämisestäkin pientä paussia tässä talven aikana. Auto on seissyt myös pihassa ja pois liikennekäytöstä koko talven. Välillä olen käynyt laittamassa sähköä aukkuun ja katolta olen tiputellut lumia. Jokusen kerran käynyt myös sisällä katsomassa tilanteen, mutta siinäpä se. Kevät tässä kuitenkin pikkuhiljaa alkaa tulla joten täytyy alkaa miettimään tulevan kesän menoja.

Carry All asennusteline

Hankintoja tuli taas hieman tehtyä tulevaa kautta ajatellen. Eli tuo Carry Allin takalaatikko pitää jotenkin saada tuonne takaseinään kiinitettyä ja sitä olen tässä jo pidempään pohtinut miten asian hoitaisi. Tuo laatikkohan on sellainen, että käy myös pyörätelineisiin. Joten sellaisen asentaminen tuonne takaseinään oli yksi vaihtoehto. Ostin kuitenkin syksyllä myös peräkoukkuun menevän pyörätelineen johon olisi tarkoitus laittaa pyöriä matkalla, niin arvelin että välttämättä kiinteälle pyörätelineelle ei olisi niin pakottavaa tarvetta.

Netistä koitin kovasti etsiä tuota Carry Allin omaa rautaputkesta taivutettua telinettä. Sellainen toki löytyi paristakin paikasta, mutta hinta väännetylle rautaputkelle hirvitti näin lama-ajan lasta. 100 euron hujakoilla tuntui olevan jos edes löytyi. Lopulta kävin paikallisessa Best Caravan liikkeessä tuossa ohimennen vähän fiilistelemässä ja katselemassa mitä olisi tarjolla ja huvikseni kysyin raudan saatavuutta. Ensiksi kertoivat että tilaamalla saa, mutta myyjä ei enempää tiennyt. Satuin kysymään sitten jotain saatavuudesta tai hinnasta, niin kysyi toiselta myyjältä, joka sanoi, että hyllyssä olisi yksi. Hintaa hyllyssä olleelle kappaleelle löytyi 49 €uroa. Tämä tuntui jo huomattavasti järkevämmältä hinnalta. Emmin vähän että pitäisiköhän vielä kotona mitata tuo laatikon kiinityspaikat että varmasti sopii. Myyjä siinä tiiraili omia kuvastojaan ja huomasi itsekin että alihankkijan kuvastossa hinta oli 109 €. Lupasi toki myydä sillä 49€ hinnalla. Pakkohan tuossa oli tarttua tilaisuuteen mieluumin kuin käydä kotona mittaamassa ja tulla takaisin ja löytää rauta eri hintalapulla. 

Ihan varma en toki ole onko tuossa kaikki kiinitysosat tallella, eli oliko hinta joku ale, koska jotain puuttui, koska mukana ei tullut muuta kuin rautatanko. Kiinitys tapahtunee lähinnä pulteilla ja jonkinsortin levyn kai tuonne sisäpuolelle on laitettava. Lisäksi jos muistan oikein miten laatikon kiinitys tehdään, niin vaatinee ettei tuo teräsputki tule suoraan auton takaseinään, vaan että sen ja seinän välistä pitää saada mahtumaan tuo kiinistysrauta. Eli tuolloin pitää jokin kumivälikappale kai vielä lykätä väliin.


Suihkutila varastokäyttöön


Suihkutilasta olen suunitellut tekeväni jonkin sortin varastoa. Tällaisena se on meillä tähän astikkin toki toiminut. Kierrätyskeskuksesta, eli tuttavallisemmin KiKestä, joka ainakin täällä Hyvinkäällä on oikeastaan aika hyvä, bongasin Elfan koritelineen koreineen kymmenen €uron hintaan. Tätä suunittelin tuonne jotenkin viritteleväni. Sinne voisi varastoida matkan aikana ainakin kastuneita vaatteita ja tarvikkeita, sekä mahdollisesti säilyttää niitä. Ongelma tuossa Elfassa on se, että se on sen verran isokokoinen, ettei mahdu ovesta sinne sisään, muuta kuin purettuna. Siellä se nyt on varastoituna, mutta taisin laittaa osat sinne ylösalaisin, joten uusi kierros tetristä on pakko vielä pelata kun nuo käännän. Lisäksi ongelmia aiheuttaa ettei koreja saa vedettyä ulospäin, jos suihkutilan ovet ovat paikallaan. Tätä täytyy siis vielä hieman pohtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti