keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kankuri Mene Minnevaan

Grilli


Viime kesänäkin pohdiskelin tuota grilliä minkämoinen olisi sopiva. Lähtökohtana oli että kun kotona tulee kaasugrillillä grillailtua enemmänkin, niin matkalla sitten voisi grillata hiilillä.

Viime kesän reissuille toki oli jo jonkinmoinen saatava ja sellainen huokella hinnalla grilli löytyi latviasta. Tästä ilmoittelin maailmalle jo seuraavassa blogipurkauksessani :


Tämä grilli ei joko käyttäjästä tai grillistä itsestään johtuen koskaan oikein tuntununt toimivan kunnolla. Kantta ei ainakaan voinut käyttää oikeastaan lainkaan, koska silloin tuli hiipui varsin nopeasti.

Jo alunperin itselläni oli haaveissa Weberin Go Anywhere grillin hiiliversio. Samasta grillistä löytyy siis myös kaasulla toimiva versio. Grilli on vaan jonkun verran arvokas ja aloittelijana hieman pelotti, että miten tuota uskaltaisi käyttääkkään, ettei kukaan käy pöllimässä asuntoauton kyljestä, kun ei sitä oikein uskalla auton sisällekkään nostaa käytön jälkeen.

Hintaa halvimmillaan olen muistaakseni viime kesänä nähnyt 79,90 ja taisi olla tuon kaasugrillin saada myös jossain vaiheessa tarjouksesta samalla hinnalla. Oiskohan ollu Clasulla.

Cramerin (useampia eri kokoja löytyy) salkkugrillejähän monet asuntoautoilijat ja asuntovaunuilijat tuntuvat suosivan ja kehuvan. Mutta koska omat toiveet grillille olivat hieman eri, niin tämä ei ollut minulla oikein missään vaiheessa todellisena vaihtoehtona.

Tori.fi to the rescue

Muitakin hankintoja on tullut tehtyä Tori.fi palvelun kautta. Jos joku on tältä palvelulta onnistunut välttymään, niin kyseessähän on internetpohjainen kauppapaikka, jossa voi yksityiset kohtuullisen hvähällä vaivalla myydä, ostaa ja vaikka vuokrata tavaroita ja miksei palvelujakin.(Ihan kaikkeen tarjontaan en ole perehtynyt.) Tuo "unelmieni matkagrilli" (siis ilman mitään oikeaa käyttökokemusta) löytyikin tuolta Tori.fi:stä kohtuullisella pyyntihinnalla ja myyjä kertoi tuotteen olevan vielä avaamattomassa paketissa. Pienen tinkauksen jälkeen päädyttiin että maksan grillistä 40 € japostikulut, joten kustannuksiksi tuli kokonaisuudessaan 50,30€. Tämä lähti pankkisiirtona Kuopioon ja grilli pari päivää myöhemmin postiin. Kusti polki laatikon lähi Valtsuun hieman yli vuorokaudessa.



Ja laitehan oli kuten myyjä oli luvannut. Avaamattomassa myyntipakkauksessa.



Tässä grilli kuljetusasennossa. Eli jalat taittuvat näppäränoloisesti tuohon kannen päälle, jolloin koko grilliä on helppo kantaa pelkästään tuosta kahvasta kiini pitäen. Kannessa on pienet kohoumat jotka varmistavat, ettei mikään ainakaan ihan helposti pääse aukeamaan ja tippumaan kesken kantamisen.




Grillausasennossa



Grillausasennossa kansi tuulensuojana

Intoiluhan tosiaan on tällä hetkellä vielä teoreettisella tasolla, koska kertaakaan ei ole tullut lämmitettyä. Jos ei vastaa odotuksiani, niin lupaan purnata myöhemmin kesällä.

Jatkokehitys


Tuossa kun oli innostunut tästä kapistuksesta ja odottelin postia tulevaksi niin ehti hieman katsella mitä laitteesta on. Youtubesta löytyy hieman videoita. Joskin Ameriikan serkkujen versio on nimestä huolimatta hieman erilainen. Grillien päässä on kummallakin puolella vielä kantokahvat ja kantokahvat on jo tehtaalla asennettuja ja niihin pitää vaan ruuvata muovikuoret itse paikalleen. Tässä minun versiossa kahva oli muovikuorineen valmis ja se vaan piti sitten ruuvata kiini kanteen. Ja päädyssä ei ole lainkaan noita kahvoja. Eli tätä nyt sitten ei ainakaan kuumana siirrellä, toisin kuin mahdollisesti tuota Ameriikan versiota. En tiedä onko käytännössä mitään eroa.

Mutta kun noita videoita katseli niin useampikin oli tehnyt sellaisen modauksen, että tuo paistoritilä oli katkaistu keskeltä, Näin tuo ritilä mahtuu tuonne pohjalle. Silloin grillin sisäpuolta voi vaivatta käyttää grillauksen oheistarvikkeiden säilyttämiseen. Esim. Piippusytytin mahtuu tällä tavalla tuone grilliin sisälle. Sytytintä en ole vielä hankkinut, mutta ainakin harkinnassa se on. Jos tulee hommattua niin tuo rautasahan näyttäminen grilliritilälle vaikuttaa ihan fiksulta idealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti