maanantai 13. toukokuuta 2019

Äitienpäivä


12.5.2019

Paljon on taas tapahtunut tai sitten ei kovinkaan paljoa. Aloitetaan nyt tällaisella Bubismilla.
Tänään oltiin ensimmäistä kertaa tälle vuodelle liikkeellä koko porukalla. Lisäksi mukana oli vielä Bobe ja Fafa, kun mentiin ihan vaan fudiskentälle , kun äitienpäivän kunniaksi oli pojat vastaan äidit matsin aika. Gabin kanssa käytiin sillä aikaa ajamassa fillarilla BMX-rataa. Gabi omalla hieman arkailevalla tyylillään aloitti ja jaksoi hetken aikaa. Ei kyllä vaikuttanut yhtä innostuneelta asiasta, kuin Lucas aikoinaan. No ei tarvitsekkaan. Gabi leikki asuntoautossa, kun asentelin takaisin ovipahvin ja kahvan, ikkunankahvan korjausoperaation ja kaiuttimen sijoittelusuunnittelun jäljiltä.

Kartanlukijan ikkuna

Nyt tämäkin toimii ensimmäistä kertaa omistusaikani aikana. Korjaus on tosin tehty pikaliimalla ja vielä on hieman epäselvää, miten tulee kestämään ajan kanssa. Mutta nyt on ainakin selvää, miten tuo korjaus tehdään. Lisäksi veivi oli puolittain irrallaan, jolloin sitä ei koskaan saanut kunnolla paikalleen. Tämä on nyt korvattu uudella ruuvvilla. Vanhan katoaminen on hieman mysteeri, mutta ainakaan sitä ei ollut lainkaan, eikä ollut myöskään mitään jämiä. No nyt toimii.

Kaiuttimen konffausta

Uudet ekana kesänä ostamani kaiuttimet on sijoittelultaan hankalat. Ääni ei kuulu ihan optimaalisesti, josta syystä uutta sijoittelua olen miettinyt pitkään ja hartaasti. Useimmiten on tullut ehdotuksena, että laita oveen.  Koskaan aiemmin en vain ole saanut aikaiseksi tuota purkamista, kun työkalutkin puuttuivat. No nyt sain kun muistin ostaa sopivat työkalut. Mutta ongelma ei ratkennut. Kaiutin ei mahdu oveenkaan järkevästi. Paikat jotka oven rungon puolesta sopisi, ovat ongelmia kaiuttimen syvyyden ja laskevan ikkunan takia. Eli takaisin suunnitelupöydälle.

Paperit kunnossa

Katsastuksessa tosiaan tuli ensimmäisellä kierroksella hylätty-lausunto ja syynä oli käsijarru. Käsijarrun kanssahan on ollut koko ajan ongelmia. Ratkaisuksi tällä kertaa löytyi tasa Hyria, eli ammattikoulu. Laskua ei ole vielä näkynyt, mutta nyt on heti hyvin kireän oloinen käsijarrukahva. Aikaisemmin sai vetää niin pitkälle kuin kahva taisi liikkua. Nyt menee parilla napsauksella jo kireälle. Myös katsastuksen dynamometri näytti heti niin hyviä lukemia, ettei koskaan aiemmin. tätähän on lähes vuosittain hieman hinkkailtu, mutta nyt vasta tuli oikeasti onnistuminen ja laite tuntuu siltä, miltä varmaan pitäisikin tuntua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti