maanantai 22. huhtikuuta 2019

C1

22.4.2019


Back to the school

Autokoulun penkillä ollaan taas. Tällä kertaa on nyt sitten tavoitteena rekkakortti. Tai ainakin jonkinlainen, eli C1 ajokortti. Eli koska seuraavaksi haaveiden ajokiksi on tuntunut valikoituvan yli 3500 kiloinen auto, niin ajokorttia on tarpeen korottaa. Aikoinaan en voinut kuvitella, miksi tarvitsisin rekkakorttia, joten sellaista ei tullut koskaan hankittuakaan. No nyt sellainen tarve on ilmaantunut. Lisäksi tässä välissähän rekkakortin hinta oli pompsahtanut ylös, mutta nyt puolestaan viime vuonna suunta on ollut toisenlainen. Vaatimukset ovat tippuneet ja nyt vaatimuksena C1 korttiin korottamiselle oli yksi tuplatunti teoriaa, jonka anti oli lähinnä auton sallitut dimensiot ja kuinka auto lastataan.

Muita muutoksia opetukseen on itseoppimisen korostaminen, jossa metodiksi on taidettu valita lähinnä harjoituskokeiden monivalintatehtävien iso määrä. Itse tinkasin autokoulusta ueksi kuitenkin kirjan, ettei nyt meneihan pelkäksi ulkoaopettelemisen yrittämiseksi. Kuorma-autoja ja niitä koskevien ajosäädösten ja muiden säädösten sisältö oli minulle näet täyttä hepreaa.

Lääkäri

Lääkärillä on käyty ja lääkräi on todennut minut kelpo kansalaiseksi kuorma-autoa kuljettamaan. Lääkärilläkäynti oli samalla hieman yllättävä ja outo, mutta silti kaikin puolin mukava. Aikaa kului kai nelinkertaisesti, mitä piti ja läpi käytiin lääkärin kanssa runsain mitoin lääkärintarkastuksen ylikurssia(Keskustelua paljon matkustelemisesta, autoilusta, asuntoautoilusta, lentämisestä, politiikasta jne), mutta varsin mukavaa rupattelua ja jutustelua.Ja kun lääkäri oli sattumalta unohtanut yhden rastin paperista ja joudin palaamaan hakemaan uutta tulostettua versiota, niin väkisinkin kävi mielessä, että tuleekohan oven avaamaan joku piilokamerajuontaja. Mutta ei tullut. Mukavaa ja erilaista. Lisäksi lopulta homma maksoi yksityisellä vähemmän, kuin mitä olisi maksanut paperin hommaaminen julkisella puolella Hyvinkäällä ja ei joutunut myöskään odottamaan aikaa kokonaista kuukautta. Googlettaminen kannatti.

Valokuva

Haimme Gabin kanssa mökille jalkapallomaalin viime viikonloppuna Verkkokauppa.comista. Siellä sattui oleman passi/ajokorttikuvaamista ja otin kuvat sekä ajokorttia varten, että passia varten. Kuvista tuli melko hirveät, kun olin vielä hieman toipilas kuumetaudin jäljiltä, mutta kun lopulta kuulin lopullisen hinna, ei haitannut enää. Eli hinta kuvalle olisi ollut kympin ja toisen kympin vielä paperisille kuville, joita tarvitaan ajokorttai varten edelleen, eli pelkkä sähköinen kuva poliisin järjestelmiin ei käy ajovarmalle. No kun menin kassalle, niin kassapoika ei saanut viivakoodia luettua ja aikansa tuskailtuaan, veloitti lopulta yhden euron, joka on tuon kuvauksen hinta jos käy arkena oliko 9-13 välisenä aikana vaikka nyt olikin siis viikonloppu. Eikä edes veloittanut kuin toisesta. Sanoi, että aivan sama. No oli aivan sama minullekin.

Next Steps 

Nyt olisi siis seuraavana vuorossa ajokorttiluvan hakeminen Ajovarmalta ja sitten kirjallisiin. Kirja on nyt luettu ja teen noita harjoitusteorioita tunnuksilla jotka autokoululta sain. Teorioiden jälkeen hommaan kuuluu vielä muistaakseni kolme ajotuntia ja sitten inssi.


Kustannukset

Niin mitä C1 kortti tällä hetkellä maksoi? Hinnaksi kerrottiin autokoululta 400€ plus viranomaiskulut, jotka kaikkineen on jossain 150€ tietämillä. Lisäksi pitää olla nuo kuvat, mitkä nyt siis maksoi euron.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti