maanantai 15. elokuuta 2016

Kylttyyrikörkeäöjä

6.8.2016



Tuntuu että asuntoautolla on kaksi tuttua ja turvallista reittiä. Hyvinkäältä Lohjalle ja Hyvinkäältä Kokemäelle. Näitä on tänä vuonna suhattu ahkerasti. Tai niin ahkerasti kun on tullut matkailtua. Tällä kertaa suunta oli taas Kokemäelle.


Festarit



Näillä hienoilla kulttuurifestareilla on tullut aikaisemminkin oltua pariin otteeseen. Nämä juhlallisuudet vaatii toki kutsun ja kun taas kutsuttuja oltiin niin tänä vuonna mentiin. Iralla oli töitä lauantaina, joten ajateltiin että menee hänen kannaltaan liian myöhään ja lähdettiin Lauantai-aamulla poikien kanssa ajelemaan kohti juhlapaikkaa. Näistä festareista tulisi Gabin ensimmäiset festarit, Lucasin ollessa jo kokenut konkari, vaikkakin vaan kerran on Lucas tainnut olla mukana.


Palju ja "pompuliini"



Tässähän ne lasten suosikit oli. Eli trampoliinilla viihtyi molemmat muiden lasten kanssa oikeastaan niin kauna, että pääsivät paljuun ja sieltä pois piti sitten lopulta raahata ja siitä jatkoivat kuivattelujen jälkeen takaisin  trampoliinille. Evästä oli toki varattu mukaan grillattavaksi ja juomatarjoilua oli tullut hoitamaan Fat Lizard Brewing Company. Lapsellisena maistoin toki tarjolla olleita, mutta tyydyin puolikkaisiin tuoppeihin. Kolmea olutta illan mittaan tuli maistettua ja hyviä olivat kaikki.


Grilliin laitoin paria eri makkaraa ja lisäksi oli patonkia, perunasalaattia, tuorejuustoa. Aika perussetti. Kunhan lapset tai minä nyt eivät aivan nääntyisi nälkään.

Lucas sai joitakin uusia kavereita vanhojen ja tuttujen pikkuserkkujen lisäksi. Toki kun pikkuserkut ovat keskenään serkuksia ja ovat enemmänkin tekemisissä toistensa kanssa niin siihen porukkaan on mukaan pääseminen aina pikkuisen aikaa vievää hommaa, mutta ajan kanssa ja kyllähän ne ottavat mukaan ja huomioon, mutta aina se valmiiseen ryhmään "ulkopuolisena" mukaan pääseminen ottaa aikansa. Ja ehkä tuota Lucasin sosialisointia hidasti se oma pikkuveli jonka kanssa ne omat jutut on jo valmiina.


Mökkivisiitti



Sunnuntai-päivällä kävimme vielä ajelemassa lähistöllä, josta vanhempani ovat aikoneet ostaa mökkiä. Kävimme siellä katsastamassa paikan ja kävin kahlaamassa vesialuetta vähän läpi, että onko uiminen helppoa.


Parkkipaikkaan tie näyttää kovasti kapoiselta asuntoautoa ajatellen. Ja kääntömahdollisuus on siinä ja siinä. Toki laajentaminen onkin sitten vaan työtä joka pitää tehdä jos haluaa asuntoauton sinne parkkiin ajaa. Nukkumapaikkoja mökillä on sillä tavalla, että oman perheen tai vanhempien kanssa sinne mentäessä kyllä mahtuu, mutta jos pitäisi olla samaan aikaan vanhempien ja siskon perheen kanssa, niin alkaa nukkumapaikat loppua kesken. Silloin asuntoauto pelastaisi tilanteen.


Jag talade okcså lite svenska



Se mukava puoli oli myös, että Ruotsista käymässä ollut Jonathan serkkua pääsi näkemään. Ja hänen puoliso Orsi tuli myös ainakin nopeasti tavattua. Yhteiset hetket jäivät tosin harmillisen vähäiseksi. Sellaista se vaan on, kun pitää kahta pientä poikaa valvoa, niin kko ajan vähintään puolet keskittymisestä on oltava niissä ja aina välillä on poistuttava katsomaan, missä ne nyt menevät. Toki Lucas on kasvanut varsinkin niin hurjasti, että väliaikaista tämä kaikki on vain. Myös Jaana-täti Ja Mikael olivat Kokemäellä ja niitä oli myös pitkästä aikaa mukava nähdä. Ehkä ensi vuonna pääseekin toteuttamaan jonkinlaista ulkomaan reissua ja silloin voisi poiketa heilläkin käymään. Ainakin jos reitti vie läntisen naapurin läpi.


Kaiken kaikkiaan festarit oli taas mukava kokemus ja säätkin oli ihan kohtuullisen varsinkin tämän kesän säiksi. Ei mitään kovinkaan kuumaa, mutta ei nyt kaatosadettakaan.


Rio 2016


Niin Ja Olympialaisetkin saatiin käyntiin. Avajaisia tulikin siellä vähän iPadilta katseltua ja ensimmäisiä lajeja. Kun Gabi nukkuu alkovissa, niin en vain uskaltanut illalla poistua kovinkaan pitkäksi aikaa asuntoautosta, vaikka meno jatkuikin pitkälle aamuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti