sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Loppuraportti

Pussimarkiisin koekäyttö


Nyt on markiisi seinässä appiukon suotuisalla avustuksella. Koekäytettykin on jo pariilla eri testillä. Aivan kaikki ei ole mennyt kuten strömsössä, mutta mitään ongelmaa ei ole vielä ilmennyt, jonka takia harmittaisi. Eli lähdetään tällä kertaa "epäonnistumisista" liikkeelle

Pitää olla pikkuisen pläski....


Eli olin haaveillut että ylättämsieen riittäisi tuo pikkuruinen Orthexin wc jakkara, joita meillä on kaksikin, kumpaankin vessaan. Ei paina paljon mitään, eikä vie paljon tilaakaan.


Tämä aiheutti kuitenkin kaksi ongelmaa. Pituus riittää juuri ja juuri, mutta edes yksi sentti lisää korkeutta, niin hoimma menisi huomattavasti helpommaksi. Vetoketjun saan tällä auki ihan kohtalaisella helppoudella, mutta markiisin pois kierittäminen ja tarranauhan kiinittäminen menee tosiaan tosi tiukalle. Jalkojen alle lauta tai vaikka palat kakkosnelosta, niin sillähän tosin jo ylettäisin hyvinkin.

Mutta toinen ja vakavampi ongelma. Tuosssa kurkotellessani astuin keskelle ja kuului ikävänkuuloinen muovin halkeamisesta johtuva ääni. Jakkara jäi vielä kyllä tenaville ihan käyttökelpoiseksi, mutta minun kokoiselleni tuo lienee siis vain ajan kysymys, koska jäljellä on vain kaksi muovista palaa.

Oven avaus


Olin laskenut että oven pitäisi avautua. Mitä en ottanut uomioon on se että markiisi ei menekkään ihan suoraan vaan painuu pussille sivuprofiilista katsoessa. Ainakin riittävästi. Tämän ongelman suuruuteen toki aiheuttaa se, miten tuon markiisin säätää. Kuinka pitkäksi tukijalat haluaa jättää ja kuinka paljon toivoo että markiisi laskeutuu. Katastrofi tämäkään ei siis ole, kun ovikin pääasiassa siis hipoo/rappii markiisia, mutta kosketus kuitenkin syntyy. Aika näyttää tämänkin suhteen.

Lopputulema


Ihan hyvältä vaikuttaa toistaiseksi. Purnaan sittän myöhemmin täällä omaa idioottimaisuuttani, jos jotain ongelmia myöhemmin ilmaantuu, mutta nyt ei ole mitään valittamista.Tässä pari kuvaa markiisista.


Parkkipaikalla


Samassa paikassa takakulmasta kuvattuna


Markiisi avattuna pihamaalla. Huomaa Orthexin asennusjakkara


Ja sama vielä toisesta kuvakulmasta.


Koeajolenkki


Kävin tekemässä  koeajolenkin kun olin kuullut arveluja, että markiisi saattaisi paukuttaa ajoneuvon seinään ja pitää meteliä. Ainakaan koeajolenkillä en huomannut ainuttakaan ääntä joka olisi kuskin penkille tuosta kuulunut. Toki auto pitää hieman eri tavalla ääntä verrattuna nykyaikaisiin henkilöautoihin, joten jotain ääniä on saattanut kuulua, mutta kuskin penkillä niitä ei normaalikäytössä tunnu huomaavan. Tein pienen lenkin taajama alueella ja kävin kokeilemassa ihan auton huippuvauhdeissakin ja ei ollut ongelmia.

Jatkokehitys


Keskelle voisi ostaa uuden tukitangon, koska se on pääsyt aiemmilta omistajilta ilmeisesti hukkumaan, koska ainakin lukemani perusteeella sellainen olisi saattanut aiemmin kuulua. Bestt-Caravanilla neuvottiin, että ostamalla Fiamman tukitangon pääsee selvästi halvemmalla, jos vain poraa reiän markiisinsa keskelle, koska Fiamman tukitangossa on "piikki" joka tulee tähän reikään. Ja kuinka ollakkaan joku on hoitanut tämän poraamisen jo valmiiksi, eli jossain vaiheessa tuollainen Fiamman tanko tähän on ilmeisesti jo hommattu alkuperäisen tilalle. Uusi sellainen siis hankintalistalle. Siihen voisi viritellä jonkun led valaistuksen jos ei raaski valmiiksi ledeillä valaistua ostaa jos haluaa jotain pientä ulkovalaistusta.

Myrskyliinat voisi myös ostaa, jotta pysyy pienten tuulien sattuessa paikallan, kun onhan tämä melkoinen purje.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti