torstai 28. huhtikuuta 2016

CSI Hyvinkää

Kuka


Tokihan tunnari on tähän valittava otsikon konspetin mukaisest The Wholta. My Generationia ei ole taidettu vielä käyttääkkään yhdessäkään sarjassa, vaikka enpä ole ihan kaikkia seurannutkaan. Jos olen väärässä niin sitten olen.



Nyt on siis palaset keräilty tuolta laatikosta ja akku poistettu. Metallipinnoilla on satunnaisesti jälkiä kosketuksesta happoon. Lattiasta on vaikeampi sanoa, koska se on sellaista muovimattoa. Akun yläosa todellakin löytyi pienenä silppuna laatikon pohjalta. Päällä ollut varoitustarra oli myös useammassa osassa.

Akkua ei onneksi tarvinnut tunnistaa hampaista vaan tunnistetiedot sisältävä tarra löytyi myös tuolta jostain laatikon pohjalta muun silpun joukosta.

Leisure 110
12V 110 Ah
800A (EN)

Loput Akusta pakkasin muovilaatikkoon, osta matka jatkui loppusijoitukseen. Aivan kaikki hapot eivät olleet ehtineet valua auton lattialle. Akussa näytti olevan arviolta vielä puolet jäljellä. Ehkä vähän ylikin, tai sitten ali. Vaikea oli arvioida. Kuvassa näkyy vielä hieman happoa joka valui tuonnemuovilaatikon pohjalle siirtoprosessissa. Siirtäminen kuitenkin onnistui ilman isompia lisävahinkoja. Nämäkin lääikkyivät tuonne laatikkoon vasta kun yritin ahtautua ulko-ovesta pihalle.

Johtojen seasta löytyi vielä tuota akkuhappoa, vaikka onnettomuudesta lienee jo jonkin verran aikaa, se on vaan ollut tuolla laatikossa piilossa. Kuivailin niitä sen mukaan minkä onnistuin. En tiedä miten johtojen on tässä rytäkässä käynyt.Ja kestääkö niden suojana oleva muovi tuota akkuhappoa? Selvää sulamista en vielä ainakaan huomannut. Paitsi että nippusiteitä oli useampikin katkennut. Epäilen johtuvan tästä onnettomuudesta vaikka varmuutta ei ole koska en ole noita aikaisemmin ehtinyt tarkistamaan.


Jatkot


Nyt on siis vanhat raadot poistettu ja alkaa pähkäily, että mitenkäs jatkossa. Uutta akkua mutta minkälaista. Ehkä pitäydyn suurin piirtein samassa kokoluokassa tuossa sadan Ampeeritunnin tietämillä. Tai ehkä käyn punnitsemassa auton ilman sisätilan akkua. Tietää vähän missä mennään ja kuinka paljon lisäkiloja haluaa autoon ottaa. Akun kapasiteetti on käsittääkseni aika suoraan verrannollinen tuohon painoon.

Laitetaan nyt tuon hapon kunniaksi vielä toinen aiheeseen liittyvä biisi liveversiona ilmoille.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti