lauantai 18. huhtikuuta 2015

Definitely Maybe

Kaasulaitteet

Päätin alkaa testaamaan tuota kaasupuolta eilen. Avasin hanat ja yritin sytyttää kaasuliettä. Ei pihahdustakaan. Sitten etsimään lisää hanoja. Pullossahan oli ainakin pääkatkaisija, joka oli kiinni. No ei muuta kuin auki ja uutta tulitikkua lainaamaan. Ja taas ei pihahdustakaan eikä mitään lupausta toiminnasta. Paljon yksinkertaisempaa laitettahan ei pitäisi olla autossa. En tiedä onko tuo mahdollista tukkeutau, mutta pidin sitä erittäin epätodennäköisenä. Että ei muuta kuin hakemaan sisältä vaakaa ja punnitsemaan kaasupulloja. Taas nopea googletus ennen operaatiota ja törmäsin tähän artikkeliin kaasupullon täyttöastetestereistä. Suora lainaus tekstistä:
"Raudasta valmistettu kaasupullo painaa tyhjänä noin 14 kiloa."
Tämähän aiheutti sitten ihmetystä, kun käsittääkseni täysin toimiva vaimon henkilövaaka ilmoitti painoksi muistaakseni 7,4 kg. Onhan toki mahdollista että vaaka kertoo mitä painoaan mittaava ihminen haluaa kuulla, mutta ehkä asia kuitenkin kannatti googlata. AGA:n nestekaasuopas puolestaan tiesi kertoa että kv-11 pullon taarapaino olisi 7,5 kg. Joten tämä ainakin on linjassa oolettamukseni kanssa, että pullo on tyhjä.

No uutta sitten vain ostoslistalle. Säästö-Karit ainakin aikaisemmin on Hyvinkäällä ollut kilpailukykyinen kaasupullojen hinnoissa. Tosin olen aikaisemmin vaihtanut siellä vaan tuota pihagrillin komposiittipulloa. Hintaero paikallsieen ABC-ketjuun muistaakseni on luokkaa kaksinkertainen, kun joskus olen pihagrilliä käyttäessäni säästänyt ja käyttänyt kaasun loppuun ,kunnes se on loppunut kesken grillauksen pyhäpäivänä, kun mikään muu kauppa ei ole auki. Tästä vahingosta viisastuneena olen päättänyt, että enää en yritäkkään käyttää viimeiseen pisaraan asti kaasua, vaan vaihdan mieluummin ajoissa ja halvemmassa paikassa. Jotenkin minulla on muistikuva, että hyvinkään Best Caravan karavaaniliikkeessä olisi ollut kyltti että 11 kg kaasupullot 19,95€ mikä taitaa myös olla kohtuu halpa. Se nyt ei tosin ainakaan tänään näin sunnuntaina ole siis auki. Vapaaherrana toki ehdin odottaa huomiseenkin, kun auton huoltokin on vasta sovittu siis keskiviikolle.

Tämä muuten yllätti minut, että näissä pulloissa on erillainen kiinitys kuin pihagrillissäni. Enpä ollut aikaisemmin tämmöiseen törmännyt. No nyt olen. Asiasta kiinnostuneena kysyin jo pari viikkoa sitten ABC:llä ja he kertoivat minulle että näitä tosiaan on kahta eri laatua ja hinta ainakin heillä oli sama.

Lämmitys

Vika löytyikin yllättäen lämmittimen säätimien tältä puolen. Mittareillakin tuota aikaisemmin mitattiin ja totesin, että sökö on. No hieman asiasta enemmän googlailtuani päätin kokeilla laittaa lämmityksen päälle yöksi. Nyt aamutuimaan innolla ja toivetta täynnä sitten katsomaan mikä on tilanne. Toiveet onnistumisesta heräsi jo matkalla, kun muissa autoissa parkkipaikalla ikkunat oli kasteessa mutta Cloun kaikki ikkunat olivat kuivat. Ja pientä onnistumisen tunnetta oli kyllä havaittavissa, kun astui ulko-ovesta sisään ja havaitsi, että täällähän toden totta on lämpimämpi kuin ulkona. 


Kuvassa näkyvän lämpömittarin sisälukema kertoo siis sisälämpötilan autossa. Ulkolämpötilamittari näyttää tämän hetkisen lämmön jääkaapissa. Se ei vaikuttaisi toimivan ainakaan tuolla verkkovirralla enkä saanut mitään reaktiota akusta otettavalla 12 V jännitteelläkään. Kaasua en siis vielä ole päässyt testaamaan. Jotain huoltoa tuo siis kuitenkin vaatinee. 

Alden, eli lämmityslaitteen.  lämpötilatermostaattikin näyttää toimivan täysin kuten pitää. Se oli asetettu kahteenkymmeneen yhteen asteeeseen ja sehän tuolla autossa tosiaan aamusta oli. Pieni kääntely myöskin vahvistaa, että siitä kuuluu pieni naksahdus, kun lämpötilaa laskee ja Aldessa oleva punainen valo sammuu ja vastaavasti kun termostaatista nostaa lämpötilaa, niin taas naksahtaa ja valo syttyy. Vaikuttaisi siis toimivan täysin kuten pitää.

Ilmasin vielä patterit. Aikaisemmin tein saman toimenpiteen, mutta silloin onnistui oikeastaan ainoastaan tuolta vessan nurkasta ilmaaminen. Yläsängyn kummallakin puolella olevista ilmausruuvveista ei ainakaan täyttä onnistumista saatu, kun neste ei tuntunut oikein kiertävän pattereissa. Nyt kaikki oli siis toisin. Auton mukana tulleen ohjekirjan mukaan vielä pitäisi olla yksi ilmausruuvvi jossain tuolla keittiöseinustalla tai takasängyn luona. Mutta en ole vielä onnistunut löytämään sitä sen enempää kuin itse patteriakaan joka siellä pitäisi kaavion mukaan olla. 

Sisätilat


Sisätilojen putsausoperaation aloitin myös eilen. Ensimmäisenä oli verojen pesu. Kaikki verhot irti ja otin verhoista vielä varmuuden välttämiseksi kaikki ne pienet nippelit pois ennen kuin laitoin Mieleen. Nyt tuoksuvat puhtailta. Huomasin myös erittäin näppärän vaihtoehtoisen käyttötavan alkovin ikkunoiden verhoille:

 
Jos matkoilla sattuu tulemaan saunomistilaisuuksia ja pefletit on unohtunut kotiin, niin nämä ovat täydellisen kokoisia ja kangaslaatukin on hyvin saman oloista kuin pefleteissä mitä meillä kotona on. Tokihan tämä myös tarkoittaa, että nämä voidaan helposti korvata vastaavilla tuotteilla. ;).

Yritin ottaa päälyskankaita sohvan penkeistä irti, mutta niissä olleet napit estivät tuon. Eli nuo tyynyt ja patjat autosta menevät pesuun appivanhemmilta lainatulla höyrypesurilla, jonka merkkiä ja mallia en kyllä tähän hätään muista. Tarkoitus olisi pestä samalla aparaatilla myös kaikki vaunun sisäseinät. Sisäseinät kun on vuorattu semmoisella "kokolattiamatolla". Pinnoite on ihan mukavan oloista, mutta sitä tuskin on kovin montaa kertaa puhdistettu tässä viimeisen 26 vuoden aikana, joten tuo höyrypuhdistus voi tehdä ihan hyvää. Tätä operaatiota varten ajattelin kuitenkin odottaa vähän aurinkoisempia ja lämpimämpiä päivä, että saa ikkunat pidettyä auki jotta nuo saa myös kuivattua kunnolla. Ja ehkä myös tehdä parissa osassa, ettei kosteutta tule liikaa yhdellä kertaa.

Pitäisiköhän sitä vaivautua jossain vaiheessa oikolukemaan nämä tekstit. Joko tässä ei ole kielitarkistusta, tai sitten en osaa käyttää tätä Bloggeria, Ja kun en omia tekstejä ole lainkaan lukenut niin typojen määrä on pienoinen arvoitus. Samoin kuin se, onko tekstiä editoidessa jäänyt joukkoon virkkeitä, jotka "eivät tee järkeä", Ehkä kuitenkin odottelen, että saan järjestettyä tuon officen kuntoon ja käytän sen oikolukua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti