tiistai 10. heinäkuuta 2018

Toinen päivä ensimmäinen muutos suunnitelmiin

10.7.2018

Aamupuuhia


Aamu herättiin Saimaan rannasta vesisateen ropistessa auton kattoon. Sade kuitenkin rauhoittui, ennen kuin tämä pesue pääsi kömpimään kolostaan. Aamupäivä kierreltiin vielä Linnoituksen alueella ja käytiin mukavassa kahvipaahtimossa kahvilla ja munkeilla. Tai itse otin vain maun vaimon Lattesta ja hyvän munkin omenahillolla. Gabi söi munkkirinkilän ja Lucas voisilmäpullaan. Toki pojat valitsivat absoluuttisesti väärin koska olihan tuo munkki omenahillolla täysin objektiivisesti paras. Mutta kai se on kasvatusta antaa tehdä vääriä valintoja elämässä. ;)

Suunnitelma vaihtuu

Ajomatkaa ennen googlettelin "Suomen kaunein tie" ja yksi ehdokkaista oli Ristiinasta Puumalaan. Jotenkin muistin että Puumala oli jotenkin osallisena mutta ajattelin että vasta siellä Puumalan suunnilla. No ei muuta kuin lennosta uutta reittiä ja vielä vastoin suosituksia pienempiä teitä pitkin. Aluksi valinta vaikutti hyvältä kun ajeltiin varsin hienoja järvimaisemia, mutta lopulta törmäaimme hiekkatiehen, jonka pätkän tällä autolla olisi voinut jättää väliinkin. 

Automatkailijan Suomi kirjasta jonka olen saanut lahjaksi vaimo bongasi Kuomakosken, jossa tehdään Kuomakenkiä. Kävimme katsomassa tuota koskea ja ihan kiva paikkahan tuo oli ja hieno riippusilta, mutta ei nyt ehkä ihan sellainen johon tulisin pidempää. Mainostivat jotain kalastusta kovasti, joten jos se on lajisi, niin ehkä kannattaa tsekata.

Kesäloman tahti

Sieltä lähdettyämme oli googlen navigaattorissa edelleen Puumala, kerron myöhemmin miksi ei Garminissa. Mutta jotenkin mieleeni juolahti ysärin telkkarimainokset Visulahdesta ja että hirveän kaukana ei taideta olla. Ja toki sekin että aika paljon oli jo käytetty aikaa erinäisiin kikkailuihin. Ja että jos ei nyt mennä, niin näin lähelle ei enää tällä reissulla ainakaan tulla. No sinne sitten. Kävimme kirjautumassa sisään ja lähdimme käymään taas kaupassa. Ilta vietettiin sekä pomppulinnassa, että uimarannalla. Huomenna mennään sisälle alueelle.

Garmin ja burana

Eli Garminin autonavigaattori, jonka loputtomat karttapäivitykset olivat siis ilmeisen mainoslause, koska yksikään ei ole onnistunut ja Garminin tekninen tuki on jo kahteen kertaan sulkenut tiketin vastauksella, joka ei ollut millään lilla vastaus ongelmiini eikä auttanut mitenkään. Totesivat pääsääntöisesit, että "jaa no muilla ehkä toimii. Enpä tiedä." Nyt tuo laite sammutettiin ennen pysähtymistä Kuomakoskelle, mutta lähtiessä ei enää virtanapista tapahtunut yhtään mitään. Takuuta tuskin on, mutta vaikka monenlaista sähköistä laitetta on ollut, sekä huonoja että hyviä, on tämä kummallinen. Yleensä toimimattomuuteen on ollut selkeästi myös itsessä vikaa, eli vaikka kännykkä on käytössä kyllä saanut niitä osumia tippumisten muodossa tai jotain, joka varmasti selittää omituisia toimimattomuuksia. Mutta tämä ei ole elinkaarensa aikana moista kärsinyt. Tässä vaiheessa tuomio on siis umpisurkea laite ja että toista ei enää tule. Googlen navigaattori on vienyt minun osaltani markkinat erillisiltä valmistajilta.

Ranska finaaliin

Illalla asuntoautossa vietettiin MM-kisojen välieräkisastudiota jonka päätteeksi finaaliin kiipesi otsikon mukaisesti Ranska 1-0 voitolla Belgiasta. Belgiaa toivoin finaaliin, koska toiveissa olisi uusi mestari, mutta kokonaisuudessa Ranska ei ole lainkaan huono valinta. Ovat olleet koko kisojen ajan hyviä ja tänäänkin olivat oikeastaan aika vakuuttavia. Ja Ranskalla on kyllä kasassa nuori ja äärimmäisen lahjakas sukupolvi. Jos huomenna Englanti kapuaa finaaliin istun Ranskan bandwagonissa.  Jos puolestaan Kroatia yltää finaaliin toivon heitä mestariksi juurikin siitä syystä, että uusi maa mestareiden listaan vain miellyttäisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti