lauantai 14. heinäkuuta 2018

Olavi ja sen linna

13.7.2018

Aamusauna


Lomallakin täytyy olla herätyskell, että ehtii aamusaunaan. Vaikuttaisi että näillä yleisillä leirintäalueilla aamusauna on ilmainen. Hieman kyseenalaista toki tällä kelillä tuo saunan tarve. On kyllä ollut mahtavat kelit matkusetella.

Savonlinna

Päivä oli tarkoituskin viettää Savonlinnassa ja näin tehtiinkin. Käytiin katsomassa linnaa ja siellä osallistuttiin pikku herttuan kierrokselle, joka oli siis lapsille suunnattu opastettu kierros. Se oli varsin passeli meidän pojille ja pojat jaksoivat jopa hyvin keskittyä. Gabia tosin portaiden alaspäin tuleminen jännitti kovasti ja ehkä jopa pelotti. Onneksi oli luvattu yllätys jonka voimin selvittiin alas. Lopuksi käytiin vielä pikku herttuan työpajassa ja katselemassa linnaa muutenkin. Kierrokselle osallistui muuten myös Lucasin kerhokaverit Venla ja Pinja perheineen, jotka oli jo tavattu aiemmin Visulahdessakin, niin ja siellä Vuohenmäen leirintäalueella.

Savonlinnass käytiinkotiåozassa poikien toivomuksesta ja jälkiruoka eli jätskit otettiin sataman viereisestä lippakioskista jota leirintäalueeltakin suositeltiin. Annokset oli mielestäni varsinhyviä hinta/laatu suhteeltaan. Suosittelen.

Keskustauinti

Mielenkiintoinen ykstyiskohta Savonlinnassa oli, että lähes keskustassa, ainakin siis turistin näkökulmasta oli uimaranta. Tätähän näillä keleillä oli lähes pakko hyödyntää. Kerrankin ei ainakaan viileydestä ja sateista ole lomalla tarvinnut valittaa. Lämpöä on riittänyt. Ekana yönä Lappeenrannassa sateli, mutta sen jälkeen kaikki vesi on ollut oikein hakemalla haettua viilentämiseen. Hieno kesä.

Päätös


Savonlinnasta lähtiessä tehtiin päätös. Kuopio vai Punkaharju kilpailivat Gabin syntymäpäiväkaupungin tittelistä 2018. Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme ajamaan Punkaharjulle ja leirintäalueelle jossa on jokin Kesämaa vieressä. Kaksi yötä ja perheliput päiväksi kustansi 89 eiroa, eli esmi Visulahteen verrattuna varsin huokeaa. Leirintäalue on osittainhieno ja moderni jaosittain jotenkin kahdeksankymmentälukulainen. Eli aika tyypillinen Suomalainen leirintäalue.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti