tiistai 10. heinäkuuta 2018

Kesälomareissu 2018 alkakoon

9.7.2018


Pakkauspäivä


Päivä alkoi kotona auton siivoukšella ja pakkaamisella. Lähtövalmiudessa olimmekin vasta pitkällä iltapäivän puolella. Pojat leikkivät kavereiden kanssa takapihalla ja pomppivat trampoliinilla. Vähän väliä saa käydä myös puhaltamassa erotuomarin pilliin, jotta homma rauhottuisi.

Kohti suurta tuntematonta


Itä-Suomi oli valikoitunut matkan alustavaksi rungoksi. Sen tarkempaa tietoa ei vielä tässä vaiheessa ollut. Hollolan kohdalla takapenkiltä alkoi kuulua nälän aiheuttamaa kitinää, joten pysähdyimme Prismassa tankkaamassa varastoja ja parkkipaikalla nautimme pienet eväät. Matkaa jatkettiin tämän jälkeen seikkailua. Itselleni Itäinen osa maastamme on huomattavasti tuntemattomampi kuin läntinen. Jonkun kerran olen toki käynyt aiemminkin, mutta hyvin epäsäännöllisesti. Sukujuureni ovat länsipuolella ja sillä puolen on vain sattunut tultua asustettuakin. Ja kun kaikki sukulointimatkat siis on tuolle puolelle maata sijoittuneet niin vain tämä puoli on vieraampaa.

Tiukat tavoitteet


Tavoitteena on käydä joitakin mielenkiintoisia paikkoja ja käydä Savonlinnassa, Kuopiossa ehkä Puumalassa ja Punkaharjulla. Kahdesta jälkimmäisestä minulla on mielikuva että reitit olisivat kauniita, joten se kiinnostaa. Tavoitteena olisi ajaa vähemmän kuin aikaisemmilla reissuilla ja viettää enemmän aikaa kohteissa. Siirtymät ovtkin hieman lyhyempiä. Pohjoisessa ehkä Manamansalon leirintäalue ja hyvä hiekkaranta olisi kohde jossa voisi käydä jos aika vain sattuu riittämään. Siitä pohjoisempaan tuskin mennään. Sitten takaisin tullessa tekisi mieli käydä lapsuudenmaisemissa Pyhäjärvellä ja Ruotasen kaivoskylässä, jossa siis sijaitsee Pyhäsalmen kaivos. Siitä länsisuomen kautta takaisin ja jos ehtii, niin PowerPark ja Pandat. Voi olla että kaikkea ei ehdi ja jotain tulee lisää. Mutta mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin rahkeet riittää.

Hiekkalinna


No ensimmäinen iltapaikka oli sitten Lappeenranta ja rannalla käytiin katsomassa hiekkalinnaa. Olimme yötä kaksi metriä Saimaan rannasta puskaparkissa Lappeenranna keskustan tuntumassa. Pari muuta Suomalaista oli myös ja isompi määrä ulkomaalaisia matkailijoita. Vaikuttaisi että paikka on heidän tiedossaan jopa paremmin kuin Suomalaisten.

Kuvia tulee myöhemmin, iPadilla ei täysin tähän taivu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti