perjantai 6. heinäkuuta 2018

I’m going to get medieval on your ass

30.6.0218


Turkkuseen

Tällä kertaa matkakohteena oli Suomen Turku ja Turun keskiaikaiset markkinat. Joskus aikaisemmin olemme käyneet myöskin ihan vaan päiväreissulla, kun Lucas oli hyvin pieni. Tällä kerralla oli molemmat pojat mukana. Jotenkin tuntuisi ihan näppituntumalla, että aikaisemmalla kerralla oli enemmän teemaan pukeutuneita. No eipä tuo sinänsä haitannut ja väkeä oli paljon ja kiva kun markkinoilla on muitakin kuin pölynimurikauppiaita. Pojat saivat markkinoilta puiset miekat ja niihin sopivat tupet. Gabi sai semmoisen veitsen kokoisen ja Lucas vähän isomman.

Haaste on heitetty

Gabin saatua oman miekan huomasi hän  kaksikon ehkä vuoden vanhempia poikia miekkailemassa ja hän olisi ilmeisesti halunnut mukaan taisteluun ja mikäli lasten kommunikaatiota oikein tulkitsin haastoi poikia taisteluun. Mutta ei tullut mitään, taisi pojat jo ymmärtää, ettei ihan ventovieraiden kanssa kannata lähteä vääntämään. Gabille tämä konsepti oli vielä ilmeisen vieras.

Eka reissu 2018

Auto oli siis ensimmäistä kertaa tälle vuodelle ajossa. Tuuli oli melkoinen ja puuskittainen, ja ensimmäistä kertaa tähän astisen matkailuautourani aikana huomasin selkeästi, että auto on kuin purje. Aikaisemmin ainoastaan tilanteet, joissa rekat ohittaa, ovat selkeästi aiheuttaneet suunnanmuutosta , joka ei ole ollut minun valitsema ja vaatinut vastatoimenpiteitä.

Leirintä

Alun perin oli ajatus lähteä jo perjantaina, mutta väki oli niin väsynyttä että pääsimme vasta lauantaina matkaan. Eli yhden yön reissu tuli. Ruissalo oli alkuperäisenä ajatuksena, mutta koska Lucasin pitäisi ehtiä Topiaksen synttäreille kahdeksi sunnuntaina, päätimme ajella hieman toiseen suuntaan. Leirintäalueeksi valikoitui Kuusistossa Kaarinassa sijaitseva SFC alue. Alue olikin ihan kiva ja paikka saatiin sopivasti leikkipaikkojen läheisyydestä, mikä oli oikein hyvä sijainti. Eikä matkaa saunallekkaan ollut paljoa.

Fudista

iPadilla ja uudenkarhealla Bosen kaiuttimella mentiin ensimmäistä pudotuspelikierrosta. Kisastudiota järjestin niin asuntoautossa, leikkikentän laidalla, kuin grillikodassakin.

Ranska Argenttiina osoittautui otteluna jopa paremmaksi kuin osasin toivoa. Matsissa oli tapahtumia vaikka kuinka ja paljon taitoa kentällä ja poikkeuksellisesti maalejakin tuli huomattava määrä ja saatiin loppuun vielä jännitystäkin, vaikka ottelu vaikuttikin jo ratkenneelta.

Toisessa matsissa väänsivät Uruguay ja Portugali ja Uruguay meni jatkoon Edinson Cavanin kahdella maalilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti